Opnieuw winst op zaterdag voor Richard Verschoor in Toyota Racing Series

2 years ago in News

Ook in het derde weekend van de Toyota Racing Series heeft Richard Verschoor de zaterdagse wedstrijd gewonnen. De coureur uit Benschop ging op Hampton Downs Motorsport Park in Waikatovan van start tot finish aan kop.

Verschoor mocht, bij een temperatuur van 42 graden Celsius, vanaf pole-position vertrekken. “Vanaf het begin heb ik niet meteen gepusht”, reageerde de 17-jarige Nederlander na afloop. “Er lagen veel marbles op de baan en ik wilde geen fout maken.” Onder druk van teamgenoot Marcus Armstrong, die vanaf de tweede rij een uitstekende start had gemaakt, raakte Verschoor toch iets van de racelijn. “Ik heb één klein foutje gemaakt, waardoor hij aan mijn staart kwam.”

Vanwege het warme weer moest Armstrong echter gas terug nemen. “De watertemperatuur begon te stijgen, het was bloedheet”, vertelde de Ferrari-junior naderhand. Armstrong besloot daarop genoegen te nemen met de tweede plaats. Daarmee verstevigde de Nieuw-Zeelander zijn leidende positie in het kampioenschap ten opzichte van naaste belager Robert Shwartzman, die vierde werd. De laatste podiumplek in de zaterdagrace op Hampton Downs ging naar Juan Manuel Correa.

In het klassement gaat Armstrong nu met 464 punten aan kop, Shwartzman volgt met 41 punten achterstand op rang twee. Verschoor is met 397 punten de nummer drie van het klassement. Zaterdag om 23.16 uur Nederlandse tijd begint de tweede race op Hampton Downs, het derde treffen start zondag om 03.07 uur Nederlandse tijd.

Tags: , , , ,